Kako će Vaša Dijeca Izgledati? Imamo Vodič za Vas

12 October 2017

Imati dijecu je nešto što mnogi parovi sanjaju. Znati kako će vaša beba izgledati je zaista izuzetno privlačno! Pa, zahvaljujući ovoj veoma kul infografici možete znati kako će vaša djeca izgledati. Iako je ovo prilično tačno, postoji mala šansa da oni mogu imati manje vjerovatnu osobinu, ali to nije tipično. Zato prestani sačekati i provjerite sada!

Osnovni geni

Hajde da počnemo sa vrlo jednostavnom strategijom da predvidimo kako će vaša dijeca izgledati. Naša savremena naučna tehnologija može na kraju predvidjeti izgled vašeg djeteta. U stvari, osobine djeteta su uvek kodirane u  gene u vrijeme samog rođenja.

Koje boje očiju?

Tip gena

Postoje dvije vrste gena – jake i slabe, normalno prepoznate kao dominantne i recesivne. Možete jasno uporediti razliku dva tipa gena. Na primjer, ako majka ima crvenu kosu i otac ima crnu kosu, onda bi njihovo dijete uglavnom imalo crnu kosu.

Dominantni ili recesivni geni?

Osobine djeteta

Generalno, većina osobina koje dijete nasljeđuje od roditelja imaju složene i nepredvidljive obrasce. Kritična tačka za razumijevanje ovdje je da zapravo ne postoji univerzalni mehanizam kojim djeluju dominantni i recesivni geni.

Izvor slika: awesomeftw.com

Kako će Vaša Dijeca Izgledati? Imamo Vodič za Vas
1
Komentari
Neueste Artikel